Camilla Koevoets: Een klein, dapper varkentje (3,5 jaar)DSC 0844

 

Verhaaltjes en liedjes rond een klein, dapper en slim varkentje. Hoe komt hij aan de krul in zijn staart? Wat gebeurde er met de vier biggetjes en hoe was hij de grote kleurendraak te slim af? Natuurlijk is er na de pauze Sjoempie, de marionettenclown, met speciale aandacht voor de jarigen.

 

 

 

De Adeloedaedelaer - Verteltheater Rode Maan

IMG 5673

 

Op het strand woont een meisje met haar tovervriendje in een strandhuisje. Ze maken van alles mee samen. dat kan ook niet anders, want een van de twee kan toveren. Op een dag vindt het meisje in het zand een doek met een vreemde vogel er op. Ze wil niets liever dan die vogel vinden en in het echt zien. Dit wordt een heel avontuur. Voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar. Duur van de voorstelling: plus minus 50 minuten.

 

 

 

De Brandweermannetjes - Poppentheater De Kletskous55 Medium

Als er brand is, moet er geblust worden. De brandweermannetjes komen te hulp, maar het valt niet mee om het huis van de familie Lutteput te blussen. Daar hebben ze wel hulp bij nodig. Een voorstelling met stokpoppen, vol spanning, interactie, plezier en muziek voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Camilla Koevoets     KIJKdozen: een kijkje in de Gouden Eeuw (vanaf 5 jaar)

kijkdoos verkleind

In het Koetshuis van Randenbroek staan zeven KIJKdozen uitgestald, waarin met kleine poppetjes en decortjes taferelen zijn uitgebeeld van mensen die in de Gouden Eeuw leefden. We zien ze bezig op de markt, op de bleekvelden, schaatsend bij de stadspoort, dansend in de herberg, als rijke koopmansfamilie  poserend voor een schilder en als kinderen spelend  op een plein. Via een vragenlijstje kan je van alles opsporen, zoals het verdwenen geldkistje van de rijke familie, of bijvoorbeeld de functie van een land- en waterpoort ontdekken. Daarna kan je als je wilt gaan tekenen, kleuren, zelf een kijkdoosje maken, (buiten) spelen met attributen of je verkleden met verkleedkleren uit de tijd van de Gouden Eeuw. Kom je een kijkje nemen?  

 

 

 

Marionetten- en Poppentheater Avalon: Caleidoscoop (vanaf 7 jaar)

Een voorstelling zonder woorden, met poppen, marionetten, objecten en veel muziek. Van zeven jaar tot dik boven de honderd. Heel leuk als familievoorstelling. Gespeeld door Tineke Guttinger (poppen) en John Jacobs (gitaar).

IMG 1987

 

 

 

 

 

 

 

 

Poppentheater Kletskous: Beschuit met muisjes (vanaf 2 jaar)

Het verhaal speelt zich af op de kinderboerderij. Babs, het kleine geitje krijgt een broertje of een zusje maar Babs wil graag het kleinste geitje blijven. Daarom is ze boos. De andere dieren van de boerderij vinden het wel heel leuk maar snappen het ook wel een beetje. Gelukkig is Babs toch heel blij als het kleintje er eenmaal is. Een vrolijke voorstelling met interactie en fantasie. Na de voorstelling gaan we liedjes zingen van de boerderij.

Beschuit2

 

 

 

 

 

 

 

Camilla Koevoets: Poppenkunstjes (3 jaar)

Boven een roodfluwelen schermpje als poppenkast,vertonen allerlei figuren hun grappige kunstjes, zo als het varkentje dat op zijn neus gaat staan, de kleine ijsbeer die samen met zijn moeder het ijsberendansliedje zingt en aan het einde leren de kinderen een eigen poppenkunstje. Na de pauze Sjoempie de marionettenclown met zijn dolle streken,met speciale aandacht voor de jarigen.

DSC 0807

 

Poppentheater Toermalijn: Plim en de gestolen rivier (4 jaar)

Wie heeft de rivier gestolen?? Plim verdenkt de reus die achter de bergen woont. Maar Plim is niet bang! Als zowel zijn vader als zijn moeder er niet in slagen om de rivier terug te krijgen, gaat hij er zelf op af. Hij is dan wel niet zo sterk, maar des te slimmer! Vrij naar een verhaal van Craig Strete. Na de pauze zoals altijd Sjoempie, de kleine clown, met speciale aandacht voor de jarige kinderen. 

DSC 0901

Camilla Koevoets: Een grote, dikke kip (3,5 jaar)

Jobbeke en het varkentje zijn vriendjes. Ze vinden in de tuin een heel groot chocolade ei. Het varkentje wil het natuurlijk meteen opeten, maar Jobbeke wil wachten tot het avond is. Het varkentje stoot er per ongeluk tegenaan en het ei rolt weg. Twee konijntjes vinden het terug en spelen ermee tot het breekt. Een chocoladekuikentje komt te voorschijn. Jobbeke en het varkentje eten het niet op, maar zorgen zo goed voor het kuiken, dat het een hele grote dikke kip wordt.

DSC 0840

Camilla Koevoets: Raponsje (4+)

Camilla Koevoets vertelt aan de hand van kleine marionetten het bekende en boeiende sprookje van Grimm over een meisje dat door een heks in een toren wordt vastgehouden, maar via haar meterslange vlechten na een spannend avontuur door een prins wordt bevrijd. Na de pauze komt Sjoempie de kleine marionettenclown zijn bijzondere kunsten vertonen en heeft hij speciale aandacht voor de jarigen.

DSC 0908

 

Poppentheater Kletskous: De Olifantenboogie (vanaf 2 jaar)

Papa olifant en de kinderen zijn lekker aan het spelen. 'Hop pappa, jij bent het paard. We zijn indianen en dit is onze tent. Nu maken we een glijbaan en wiebelen met onze billen en de dans is klaar.' Als mamma thuiskomt wil ze lekker uitrusten. Maar waar zijn de stoelen gebleven? 'Kom mamma, we dansen de Olifantenboogie.' De Olifantenboogie is een theatervoorstelling met poppen. Voor meer informatie zie www.poppentheaterkletskous.nl.

NVD08